TEHNIČKI PODACI

KONSTRUKCIJA

Armirano betonska noseća konstrukcija sa zidanom ispunom od giter bloka, na temeljnoj kontra ploči. Cjelokupna konstrukcija objekta je dilatirana zbog velikih gabaritnih dimenzija u skladu sa propisima za ovu vrstu objekta. Rasteri su napravljeni tako da optimalno iskorištavaju i stambeni i poslovni dio objekta. Vertikalni konstruktivni elemeti su armirano betonski stubovi i zidovi kao i stepenišna i liftovska okna. Stropne ploče su od punog armiranog betona.

UNUTRAŠNJA STOLARIJA:

Sobna vrata od medijapana su modernog dizajna i izuzetno čvrste konstrukcije. Kao konstrukciju sobnih vrata od medijapana koristimo masiv, koji naknadno oblažemo medijapanom koji je pogodan za farbanje . Na ovaj, jedinstven način proizvodnje sobnih vrata ovog tipa, dobijamo kvalitet sobnih vrata izrađenih od masiva, kao i mogućnost farbanja punom bojom koju medijapan pruža. Pored standardnih boja kojima farbamo naša sobna vrata, po zahtevu možete odabrati drugu boju iz RAL karte boja!

BALKONI:

Na balkonima će biti postavljena prvoklasna keramika, ograde od inox profila, pjeskarenog kaljenog stakla adekvatne jačine za stambeno poslovne balkone.

PODNE OBLOGE:

Projektom predviđena vrhunska podna keramika (zbog podnog grijanja), a prema želji kupca moguće su i razne vrste drugih obloga: parketi, laminati, kamen i ostalo.
Za zajedničke komunikacije (stubišta i hodnici) predviđena granitna keramika vrhunskog kvaliteta.

ULAZNA VRATA U STANOVE:

Sigurnosna i protiv požarna metalna vrata vrhunskog kvaliteta (sa atestom);

SANITARIJE:

Ugradni sistemi uz prateću galanteriju, tuš kade i umivaonici renomiranih proizvođača, baterije Hans Grohe, ili sličnih proizvođača u toj klasi, a prema želji kupca mogu se kombinovati i od drugih proizvođača.

KROV I HIDROIZOLACIJA:

Krov je ravni sa termoizolacionim slojem do 45 cm, vrhunskom krovnom hidroizolacijom i ostalim potrebnim slojevima za ovu vrstu krova.Dio objekta je u klinker oblozi (klinker fasadna pločica na pripremljenoj kamenoj vuni).

ISPUNSKI ZIDOVI:

Između stanova, stanova i zajedničkih prostorija, poslovnih prostora debljina zida je 25 cm što zadovoljava zvučnu i toplotnu zaštitu manje od 52 DB.

UNUTRAŠNJI PREGRADNI ZIDOVI:

Giter blok od 12 cm u zavisnosti od namjene prostorije. Završna obrada svih zidova i stropova je malter vrhunskog kvaliteta, gletovanje i bojenje poludisperzijom.

ELEKTRO I HIDROINSTALACIJE

Projektovane su i biti će izvedene tako da pruže maksimalan komfor za svakodnevan život, broj svih priključaka i izlaza je uvećan od standardnog broja. Sav razvod elektro i hidroizolacije će biti urađen od najkvalitetnijih proizvođača.

VIDEO NADZOR:

Čitav objekat će biti pod video nadzorom (podzemne garaže, ulazi u zgradu, hodnici i stepeništa, zajedničke prostorije);

RASVJETA:

Sve zajedničke površine, stanovi, podzemni parkinzi i poslovni prostori će biti osvjetljeni kvalitetnom led rasvjetom;

LIFT:

Zgrada će imati dva moderna lifta koji će voditi od podzemne garaže pa kroz sve spratove;

VANJSKA STOLARIJA:

Sa SYNEGO prozorima Vaš dom postaje topao, udoban i siguran: U poređenju sa standardnim prozorima na tržištu, prozori SYNEGO pružaju i do 50% bolju toplotnu izolaciju*. Time primjetno štedite troškove grijanja i doživljavate jedan novi osjećaj stanovanja, kojeg se nikada više nećete htjeti odreći:

Ušteda energije zahvaljujući visokoj toplotnoj izolaciji
Uživanje u miru uz najbolju zvučnu izolaciju
Osjećaj sigurnosti sa individualnom protivprovalnom zaštitom za Vaš stambeni objekat
Sloboda u dizajnu sa preko 220 boja i različitih oblika
Sjajno čisti prozori zahvaljujući revolucionarnoj HDF-formuli obrade površine
Odgovoran doprinos zahvaljujući proizvodnji koja čuva resurse, a time i životnu sredinu
*Standardni prozori sa Uw = 1,36W/m²K; SYNEGO prozori sa Uw = 0,66W/m²K

KERAMIKA:

Granitna italijanska ili španska keramika prve klase. Mogućnost učestvovanja kupaca u izbor keramike.

SISTEM GREJANJA I HLAĐENJA - TOPLOTNA PUMA VODA - VAZDUH

Toplotna pumpa je termodinamički sistem koji oduzetu energiju jednog medijuma (obično nižeg nivoa), predaje drugom medijumu. Sam naziv “pumpa” dovoljno govori o tome šta ona zapravo radi. Kao i svaka druga, toplotna pumpa podiže nivo. Vodena pumpa podiže nivo vode, na račun utrošene energije, a toplotna pumpa podiže nivo energije na račun oduzete energije od drugog medijuma (obično vode, vazduha ili zemlje). Grejanje sa toplotnom pumpom može doneti uštedu i do 75 % u odnosu na druge vidove grejanja. Prednosti upotrebe toplotne pumpe se ogledaju u sledećem:
• koristi obnovljivu energiju (geotermalna energija se ubraja u obnovljive energente),
• koristi samo 20 – 25% električne energije za svoj rad,
• ne zahteva upotrebu dimnjaka (oko 30% energije proizvedene u kotlu na čvrsto gorivo, odlazi kroz dimnjak),
• automatizovano radi,
• ne zahteva nikakvo održavanje,
• ne postoji potreba za kupovinom energenta unapred,
• mogućnost programiranja rada za vreme niže tarife,
• nema otvorenog plamena (nema mogućnosti izazivanja požara).
Prostor se zagreva pomoću podnog grejanja a hladi preko ventilo konvektora (fan coil-a) . Najveća ušteda se postiže kombinacijom toplotne pumpe i podnog grejanja, jer se sa snižavanjem temperature u sistemu, značajno povećava koeficijent grejanja, a poznato je da podno grejanje zahteva niže temperature od radijatorskog. Sa druge strane, ventilo konvektor je dobro rešenje zato što je prostor moguće i grejati i hladiti, što kod podnog i radijatorskog grejanja nije slučaj. Za korisnika je najvažnije da zna da upotrebom toplotne pumpe za grejanje prostora i sanitarne vode, može ostvariti značajne uštede. Veoma bitna prednost kod ovog sistema grijanja i hlađenja je to da ako neko vrijeme niste u stanu nemate apsolutno nikakvih troškova. Svaki stan ima zasebno svoju jedinicu i neovisan je o drugim stanovima u zgradi. Ukoliko dolazite u stan iz inostranstva ili puta moći će te unapred preko mobilnog telefona upaliti svoj sistem grijanja ili hlađenja.
(Ova opcija je uz doplatu)
U cijenu stana je uračunata kompletna instalacija za ovaj sistem grijanja i hlađenja, oprema ( unutrašnja jedinica, vanjska jedinica i fancoil ) nisu uračunati u osnovnu cijenu. Kupac stana ako želi može doplatiti za ugradnju opreme ili da istu ugradi kad bude htjeo. Za sistem grejanje standarna opcija predviđen je elektrokotao

FASADA:

Fasadni stiropor 15 cm što zadovoljava izolaciju za niskoenergetske objekte. Završni sloj fasade je silikonski fasadni malter koji ima praktično neograničen vijek trajanja niti gubi nijansu boje.
Dio objekta je u klinker oblozi (klinker fasadna pločica na pripremljenoj kamenoj vuni).

INTERFON:

Instaliran interfon sa pratećom opremom.

AGREGAT:

Zgrada će imati sopstveni agregat koji će u slučaju nestanka struje omogućiti nesmetan rad protivpožarnog sistema u podzemnim garažama.

UPOTREBNA DOZVOLA

Zgrada Gradska je dobila upotrebnu dozvolu Broj: 05/4-360-16/18